Smutvej

Jeg er daglig planlægger/drømmer af ture, udflugter, oplevelser, rejser. Vores weekendsmorgener starter som regel med at jeg ved morgenbordet annoncerer: ‘Nå, nu skal I høre planerne for idag. Vi kører lige en tur ned til stranden’. For at trække børnene med på endnu en cykel/ vandre/kajak/etc. tur er min saying ofte:  ’Nej, det er ikke så langt, jeg kender en smutvej!’ I de flestes terminologi skulle man hermed nå hurtigere frem til målet, men jeg kender sjælden mine egne opfundne smutveje / farer vild eller udforsker andre nye stier/veje undervejs, så det bliver sjældent kortere men meget mere spændende og ny-opdagende (ifølge mig, børnene er ikke helt enige i denne betrækning!). *

* En ting er så at være lige lovlig positiv i sin tids- og afstands- beregning i forhold til ens børn, men når man så også afsløres af ens veninder … havde planlagt mountainbike tur fra sommerhuset med 5 veninder. Start ved frokoststid, cykler klar til alle, godt vejr, Go!  Nåede kun 300 m ind i skoven da første hold var tabt – midt i pigesnakken så de ikke lige vi drejede fra stien! Kom de 15 km rundt på et par timer med snakken, stop, finden tilbage til sporet, nyde udsigten. Godt gået tøser! Godt trætte men i det gode vejr kunne vi jo lige nå en smuttur til stranden og Tisvildeleje, 10 min – ingen tid! OK, dobbelt op (også kun forbi de snakkede hele vejen 🙂). 

Smutveje bringer en’ ad nye ruter, sideveje hvor man ser andre dele af byen eller på tværs af de gense hovedårer. I den daglige og hjemlige udforskning af ens by/område, på vej hjem fra arbejde eller til kaffe med en veninde en tirsdag aften. På rejser hvor man bare cruiser rundt, lader sig følge med/ forsvinde/ fare vild. Hvor det på kortet ser ud som en kortere rute lige på tværs af nationalparken eller over bjergryggen – en del timer senere end planlagt når man endelig frem til målet eller måske et andet sted med hvad der senere bliver til gode historier og minder med i bagagen. ’Kan I huske dengang vi prøvede at komme ad den lille grusvej med autocamperen i højdedraget bag San Sebastian – og den endte blindt! Super smutvej!

Håber at Smutvej.com kan inspirere til udforskning og oplevelse af nye og anderledes ruter, rejsemål, ture ud over de gense locations. Lade sig overraske og møde andre kulturer/ nationaliteter/  historier i enten let mindre turistede egne, bare en sidevej derfra eller skabe minder der hvor turen ikke helt gik som planlagt – tak for det.