Pula og Kamenjak National Park

Ankommer til Pula, Kroatien med båden fra Venedig. Har tidligere rejst i Kroatien, fra Trieste til Split og Hvar, hvorfra vi sejlede til Dubrovnik. Var meget begejset. Boede privat hos nogen søde kroatier og husker nu ikke, at der var mange turister (som der stadigvæk er færre af ude på de små øer langs den Dalmatinske kyst), men det er så også 15 år siden :-). På Istrian tager mange til de resorts, som ligger lige syd for Pula. Vi bor i den historiske del af byen med denne udsigt;

Bliver modtaget af vores søde Airbnb  værtinde, Masha som fortæller om de romerske sights i byen, har busplaner og forslag til ture klar til os, og vigtigst, at film festivalen starter på arenaen aftenen efter med stort show og fyrværkeri. Perfekt udsigt fra stuen :-).

To af dagene tager vi til Kamenjak National Park en 1/2 times kørsel fra Pula. Her kan man leje mountain bikes i Premantura og køre på de anlagte stier til sydspidsen af halvøen.

Når dog ikke så langt den første dag, da Silje punktere. De voksne brokker sig (Thomas, mest forbi han ikke er meget for sol og vand … så perfekt lokation !), børnene bader og hygger (og synes endelig, at det der InterRail er ok :-)).

Dag 2. kører det, mountain bikes, afsted. ‘Nogen’ guider os dog af den forkerte sti, som bliver smallere og mere ufremkommelig, nu bærende på cyklerne til vi kommer til klipperne. Børnene vil bare gerne bade.

Thomas kører i forvejen for at tælle forhindringer. 7 + stejl stigning på klippegrund inden vi er tilbage på den rigtige cykelsti. Derefter er mountain bike turen jo bare “too easy, man” som Storm konstatere.

Vi ender sydpå ved klippe udspring og Safari Bar med grillede sardiner og hurtig betjening til tyskere / slovenier / svenskere / østrigere / os. Selv Thomas spring i !

Flot hjemtur tilbage langs kysten og sidste dukkert,

inden tilbageturen til Pula – happy family :-).

Praktisk

Kroatierne selv har alt udstyr med til en dag ved vandet; parasoller, tæpper, camping stole (som balanceres på de yderste klipper i 30 graders vinkel), køletaske. Så undgår man at skulle placere sig tæt på de få steder med salg  af mad og vand. Og hvis bare man har badesko, kan man godt finde et ‘uopdaget’ spot på klipperne til at bade og sole (selv på bedste nudist-vis :-)).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.