2020, start 2021

Coronaens år slutter med jul i gråt, 5 grader og ferie uden planer. Kedeligt? Måske, i hvert fald yderst uvant. Hvad skal man finde på, når man ikke kan ses med venner, aktivere børnene med besøg på f.eks. Lousiana, en biffentur, allerhelst rejse udenlands … lidt dårligt vejr til cykel/kajak ture .. så må man finde på anden (selvopfunden) aktivitet. 

Bolig søgning: Måske vi skulle flytte. 3-års-restløsheden har meldt sig efter hjemflytning til DK, som jeg ellers troede denne gang ville forsvinde, så har siden søgt nye lokale locations – Svendborg, helt sikkert. Ok, så måske Helsingør – særligt i perioder hvor arbejdet måske ikke har været helt rigtigt. Børnene (og nok også Thomas) vil bare blive her i Kbh. Så lad os købe en lejlighed her i byen i stedet for leje. Det ville være mere økonomisk fornuftigt. Tjekker lejl i vores prisklasse i Kbh (som er noget med kompromis på kvm), Islands Brygge kunne da også være fint, eller hvad med Christianshavn? 

Vores venner spørger, hvad vi så ville prioritere, sammenholdt med hvor vi bor nu. Øhh, at kunne åbne vinduet i soveværelset om sommeren. Thomas mener nu, det er et spinkelt argument. Og enten ligger mulige lejligheder ud til hektisk vej, uden vaskemaskine, stuelejlighed, ingen gode løberuter i nærheden, ikke lige ved vandet, ikke historiske Kbh, nybyggeri, for langt fra metroen …. 

Vores venner fra Spanien bor hos os i julen med plads til os alle, sammen fejres nytåret med fælles venner i opgangen, og de voksne ‘drenge’ veksler mellem lejlighederne på 4. til forberedelse af aftenens 5-8 retters menu, der friture-steges fisk på bagtrappen, laves bar på mellem rapoet og nytåret skåles ind med kik til rådhustårnet. Så er det afklaret. Selvfølgelig bliver vi boende.

Job søgning: Måske hvis man nu igen fik job i en international virksomhed. Så kunne jeg i det mindste rejse lidt rundt med mulighed for udstationering, når børnene flytter hjemmefra. Skriver ansøgning til Ørsted, SiemensGamesa (Vejle, of all places) og  søger på muligheder i UN/ …. Bliver indkaldt til samtale hos Ørsted, lidt for meget projekt ledelse, og hos SiemensGamesa, lidt for langt til Jylland ! Er sku glad ‘nok’ for MS, at cykle til arbejde, hjemme om aftenen til hygge med familien. Hvor priviligeret, egentlig. 

Selv i corona tid kan man jo heldigvis løbe ture. Man skal bare lige tage sig sammen i det grålige mørke. Finder ud af, at det kan alle andre ! Frederiksberg Have vrimler med folk på gå og løbeture nytårsaftens dag. Og så sjovt med opfindsomme installationer i byen, som den nye sitting pool ved bølgen, hvor mindre grupper springer i på årets sidste dag – hurtig op og i badekåben og så en gammel dansk. Hyggesnakker med et par familie-fædre efter kort dyp ved stam-badestedet, pontonen. Det er da bare det man skal, løbe/bade ture hver dag i stedet for hveranden.Så er der også incitament til at lave løbespille liste på Spotify (yes, nyt projekt) og hvad med spilleliste til nytåret…. og … 

Har jo (desværre) allerede tidligere i corona lockdown lavet alle foto album up to date. Endda ekstra albums med nye teamet som: ‘København’. Så forbereder billeder til Siljes nonfirmation i foråret. For tidligt at begynde på talen?  

Kan ikke finde på andet at lavet. Må læse en bog. Åbner julegaven til farfar, som han ikke har fået endnu pga corona. Puk Damsgårds Arabbica. Så får man da endelig lov at ‘rejse’ med minder fra Mellemøsten (skranke paven som næsten er faldet i søvn bag bunden af papirer eller som skal til bøn, lige når det endelig er blevet ens tur i køen, fornemmelsen af det kolde gulv i huset, når man træder ind fra de 40 graders varme, ens kats manglende autoritet i haven ved indtrængen af skraldespands katte, duften af alverdens krydderier og røgen fra æble shishaen i souqen. At alle mænd i Egypten åbentbart hedder Tarek (i hvert fald Puks chauffør og min mandlige kollega på kontoret i Doha) … inshallah. 

Nok lærerigt at komme lidt ned i gear, tid til (andre) tanker, men som Puk skriver:

Jeg vil derhen, hvor jeg bliver overrasket. (Min oversættelse/motto: create memories) er sku begrænset i denne tid. Godt, det er blevet sjove året 2021 ! 

Start 2021

Som en af de to Lund Madsen sagde forleden i TV, man skal lave (små) planer for dagen, lidt faste rutiner/aktiviteter. Så det gør jeg (den anden sagde godt nok noget med ‘bare slap af’). 

Indkøb i Netto hver dag efter afsluttet hjemmearbejde. Så der gælder om lidt tilfældigt at glemme at købe et par ting på listen, så der også kan handles ind dagen efter – eller at få børnene til at skrive vigtige indkøb ned til hjemmeskole: gifler, små cacaomælk, kiks.

Husk også at lave sjove ting og se muligheder, sagde den første Lund Madsen (den anden mente, det var at slappe af). Godt;

Mandag: Torvehallerne har jo heldigvis åben, og jeg er nødt ! til at købe the. Så der slentre jeg rundt en del omgange. Kan bare ikke komme på andet end the. 

Der er lys, der er nogen med en kaffe i hånden, der er næsten stemningen, som hvis man måtte blive hængende til et glas med en veninde … 

Tirsdag: Matas har jo åben. Super, har SÅ meget brug for en ny mascara og hov, da også lige en neglelak (finder nu af jeg godt nok allerede har den farve derhjemme). Cykler gennem Strøget, det må man vel (selv uden lygter) i den mørke, mennesketomme by. OK, det mener politiet nu ikke, som er de eneste jeg møder (i bil gennem Strøget. Må man det ?!). 

Så er det lige hvad f… jeg skal lave onsdag? Får et tip fra overboen; der er jo too-good-to-go hos bageren ved lukketid for 39 kr. Perfekt ! De har jo også åbent. Glæder mig allerede til i morgen. Mon det blir rugbrød eller kanelstang? 

Nå, har ikke tid til mere skriveri. Der skal nye batterier i cykellygterne og ligges neglelak (den der nye fra Matas). 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.