Qatar

Qatar er et oplagt rejsemål i den danske vinter med temperaturer på 20-25 grader, 6 timers flyvetur, ingen jetlag. Sådan en uges ferie i solen, hvor man samtidig kan opleve arabisk kultur (i hvert fald mere end i Dubai, som er stærkere præget af vesterlændinge) . Der er fly 2 gange dagligt København-Doha med Qatar Airway eller (noget billigere) Turkish Airways med et stop i Istanbuls overskuelige og trendy lufthavn. I Doha kan man slappe af på et af de mange luksus hoteller med mulighed for udflugter til f.eks. nordstranden, Fuwarit, kajakture i mangroven ved Al Thakira, race i ørkenen (måske endda med overnatning), se kamelvæddeløb og opleve souqen / MIA parken / Katara.

Efter 3 års udstationering i Qatar mens børnene var små (Storm er faktisk født på Al Ahli Hospital, Doha), tænkte vi, at den arabiske halvø var udforsket. Ville alligevel ikke have været foruden yderligere 2 år efter endt ophold i Skotland med nye oplevelser i Qatar, Oman, Emiraterne og Iran.

Herunder vores foretrukne udflugter i weekenderne.

Doha

Souq Waqif i duften af krydderier, forsvinde i de smalle gyder, forbi falke hospitalet, nyde libanesisk mezze med humus, tabbuleh, fattoush, kebbeh, moutabal og udsigt over souqens leben.

MIA (Museum of Islamic Art ) – særlig parken bygget ud i havneindsejlingen med ‘lækker-loungen’ yderst. Flot udsigt over Doha skyline fra de græsbeklædte ‘bakketoppe’.  

Katara, meget Qatar-agtigt på den gode måde. Kultur- og kunst center med smalle gyder overdækket med sejl, 2 meget smukke moskeer (guld – og den blå), stor plads med restauranter og udsigt til The Pearl, Amfitheater til optræden og arrangering af film festivaler. Et udsøgt udflugtsmål for Qatarierne selv som gør stedet autentisk og lokalt (tak !). Og som altid når det bygges nyt i Doha, er det i de lækreste materialer og flot akitektur.

The Pearl – lidt upersonligt (i forhold til Katara). Man kunne lige så godt være i Dubai eller Singapore. Flyttede derud den sidste uge inden hjemrejse. Nød udsigten fra vores venners altan og træning ved poolen om aftenen i 40+, at slendre hele vejen rundt i muslingen ud til Jones the Grocer.

https://www.jonesthegrocer.com/

Sejlede en del derude i kajakken med børn springende fra stævnen eller alene, hvor man kunne nå til Al Safliya Island eller dase på en af de private strande.

Dagsture

Dhow trips – man kan tage båden fra havnen lige ved souqen. Vi var som regel afsted en stor flok med afgang om eftermiddagen ud til Al Safliya Island, springe i fra båden og hjem i solnedgang og barbeque agter.

Mangroven (Al-Thakira) blev vores foretrukne udflugt med kajakkerne, hvor børnene fra stævnen kunne spotte skildpadder og rokker, og man på afstand kan nyde synet af de lyserøde flamingoer ved udsejlingen.

Al Wahra – souq er anlagt ned til stranden med hyggelige cafeer, eller man kan fiske fra molen ved havnen.  

Ørkentur med start fra Sealine Beach Resport, hvor man også kan leje quad bikes eller lige tage sig en tur på en kamel !

Fuwarit en times kørsel nord for Doha. Flot strand. Har også overnattet deroppe et par gange med Qatarierne ræsende op og ned af stranden i alverdens sjove køretøjer (bare noget med motorkraft !), høj musik og duften af kebab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.