Løb

Copenhagen Half Marathon

 

”Løb er jo så nemt”. Man kan altid ha’ et par løbesko med i tasken på rejser og til en tur efter arbejde. Men det betyder ikke, at det er let at tage sig sammen til at komme igang. Kender selv hvor svært det er, at komme afsted en mørk vinteraften efter at have lagt børn (og spist for stor portion aftensmad !) – Særligt når man løber alene. Så selvom jeg går meget ind for træning i naturen, er det jo en perfekt kombi med forberedelses/ opbygningstræning indendørs på løbebånd i vinterhalvåret, hvor man til præcision kan måle sine tid og forbedringer (og ikke kan undskylde sin halv-ringe præsentation med “der var modvind / rødt lys / slud /bakker !”) mens man hører sine favorit sange igen og igen eller følger med i sit ynglings TV show. Så man er klar til forårets 10 km løb, halv/hel marathon.

Var på offshore rotation mit første år hos Maersk mens jeg trænende til marathon – blev til 15 kms ture på løbebåndet i riggens lille træningslokale stirrende på væggens side-9 pige !

Jeg løber ofte alene og nyder at udforske nye selv-opfundne ruter i byens aften-stilhed eller tidlige morgener gennem Hegnet i Tibirke Bakker mod stranden. For mange er løbetræning ofte alene-ture, når det lige passer ind i ens egen kalender. Når man så til tider løber med andre, bliver man igen udfordret, inspireret og har nogen at snakke mål og træning med. Som da jeg trænede til marathon med Sparta – alle med samme mål, hvor man sammen kunne mærke, at vi kom i bedre og bedre form når spurten satte ind langs den sidste af søerne inden Østerbro Station. Man var så glad og høj på de andres og egne vegne over resultatet, at vi gjorde det.

I Qatar løb jeg mest efter arbejde på Conichen (havne-promenaden) med udsigt til de gamle dhow-både og flokke af grinende holden-i-hånden-inder-mænd. En dag kom jeg rent tilfældigt til at løbe samme tid som en flok libaneske mænd og deres somaliske coach. Og snakken gik på halv-simplet engelsk om hvem der tænende til hvad og havde deltaget i hvilke løb. I slutningen af Conichen mod Costa Cafe’ samles flokken i slutspurten – så berigende igen at ræse med/mod nogen og derefter var der altid high-five og ‘well done’ når vi passerede hinanden eller slutten sig til når vi satte afsted samtidig.

Deltog i Colour Run med børnene de sidste år i Mellemøsten. Et simple concept for at få alle i gang med løb på en sjov måde, sammen med familie og venner. Børnene elskede at bade sig i farver, og vi andre synes alligevel, vi var lidt sejere en normalt iført de uddelte bandebånd og strutskørt ! Bestemt et concept man må kunne videreudvikle i DK – som en festlig familie happening, hvor alle kan være med og have det sjovt sammen. Dog knap så bæredygtigt :-).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.