Møn

Dette er Danmarks fødsel ! (man er vel geolog).Tænk at finde fossiler fra 70 mio. år gamle dyr. I ved, dinosaurer og hajer og havets T-Rex … og det er også den kalk, hvori vi finder olie i Nordsøen (man har vel arbejdet for et olie firma) og kalken er dannet af kokkoliter og brachiopoder fra Maastrichien tiden .. ok, der tabte jeg alligevel børnene. Og der er heller ikke wifi i det Shelter vi skal bo i !

Møns Klint ER vildt fascinerende. Møns største naturseværdighed som det så beskedent beskrives.

Vi vader med oppakning i indkøbsposer fra Ikea gennem den nyudsprungne bøgeskov, hvor shelteret ligger smukt placeret tæt på klinten blandt anemoner og de der fasaner der vækker os kl. 5.

Bare der er bål, jægergryde (= inden grøntsager, men til gengæld 3*pølser og kød), snobrød og marshmellows på snittepindene, så blir det godt. Vi ligger på række i vores 4-6 mands shelter-hytte (ok, jeg sniger mig ned i fodenden længst væk fra åbning, da jeg får Qatar-soveposen (som er perfekt til at holde varmen ude !) – straffen for at gå sidst i seng !

To cykel-fætre er indlogeret i de andre Shelter; graden mere professionelle end os med minimal oppakning, frysetørret mad som indtages ud af vakuumpakningen. OK, cykeltur jorden rundt ! Godt gået – måske derfor de ikke har medtaget kartonvin som os.

Næste dag ta’r vi Danmarks længste trappe med til stranden, finder vættelys og var det en hajtand ? Får alle svarede på museet, Danmarks sejeste sciencecenter, hvor et hvert barn blir en rigtig geolog – kan tjekke deres fund i mikroskopet, presse kalkformationerne sammen over millioner af år med et stort håndtag. Nåååh, vættelyset er enden på en monster blæksprutte (Belemnitter) så den kan holde balancen i vandet. Sejt !

Thomas er nu mere facineret af museets cafe’ med kæmpe terrasse og god kaffe :-).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.