Ljubljana og Lake Bled

Slovenien er nok det største positive overraskelse på turen. Mindre end Danmark med 2. mio. indbyggere og hovedstaden, Ljubljana på størrelse med Århus. De fleste vi møder er meget imødekommende, hjælpsomme og snakker godt engelsk.

Ljubljana

Det første østeuropæiske land til at gå med i euroen og med den højeste BNP per indbygger i central Europa.

Udnævnt til Europas grønne hovedstad i 2016 domineret af store park områder som Tivoli Park og bæredygtig transport med elektriske buggy vogne, Kavaliers i den gamle og ellers trafikfrie del af byen.

Arkitekten, Jože Plečnik præger store dele af by planlægningen, bl.a. Tripel Bridge over Ljubljana floden.

Vi spadserer over Mesarski Most (slagterens bro) med alle hængelåsene.

Og spiser frokost på den hyggelige Restavracija Most lige ved floden med lækre retter inkl. masser af trøffel, serveret i tynde flager som topping på kartoffel suppen (Storm er glad :-)), calamari carpaccio, og spare ribs.

Kan lige nå en milkshake som lovet inden afgang med toget til Bled på nabo cafeen, Lockal som serverer den lokale version ! (det er ikke min i forgrunden af billedet :-)).

Lake Bled 

Lake Bled, beliggende i Julian Alps er udnævnt til en af verdens 10. smukkeste søer. Og det ER et fantastisk syn.

Man kan leje cykler i Bled (bl.a. lige ved bus stationen), køre rundt om søen (hvor man undervejs kan finde et par stille spots) og komme op på bakkedraget på den østlige side med fantastisk udsigt (Storm racer afsted ned af bakken, så jeg når ikke at tage det perfekte shot :-)).

Masser af muligheder for at bade i søen (et par steder kan man endda hoppe i fra gynger i træerne), svømme ud til øen eller sejle rundt.

Radovlijica

Vi bor i dalen ved Radovljica sydøst for Bled,  en historisk og flot by med hyggelige restauranter (sådan lidt alpe stemning) og vinotek.

Har lejet hytte blandt geder og høns (også gennem Airbnb) lige ned til floden. Så god lejrbåls stemning om aftenen, hvor der bliver delt historier fra de andre rejsende om dagens bedrifter og kommende udflugtsmål i Slovenien.

Området er oplagt til vandre ture, bjergbestigning (f.eks. det tre-toppet Mount  Triglav: 2,864 m), mountain biking (anbefaler også at tage til Lake Bohinj beliggende i Triglav National Park som er mindre besøgt og en god cykeltur fra Bled).

Vi cykler tilbage fra Bled langs floden Sava med bjerge på begge sider. Og kan lige hoppe i, når det bliver for varmt.  Alle er glade; de voksne for endnu en cykeltur i smuk natur, og 3 af os for på turen at bade i 2 x søvand, spring fra klipper og i floden endda med (mindre) vandfald :-).

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.