Musandam (Oman)

Fra Dubai tager det kun 2-1/2 time at køre til den nordlige del af Oman, Musandam – Norway of Arabia med dets bjerge og fjorde strækkende op mod Homus Strædet. I godt vejr kan man skimte Iran i horisonten. Herfra kan man sejle med dhow båd ud til øerne (nogen så isoleret at de har deres eget sprog, en blanding mellem farsi og arabisk), nyde de betagende bjergformationer, snokle og opleve definer som leger i bådens bølger.

Endnu en af de der ferier hvor man allerede ved paskontrollen, tænker: Åh, hvorfor blev vi ikke bare hjemme og slappede af – så ferien ikke blev hel vildt besværlig, stresserende, uoverskueligt.

Udfordring nr. 1) Har check-in ved midnats tid fra Doha til Dubai og håber at denne rejse vil blive uden lufthavns udfordringer som de mange forgående ellers har budt på !! Men nej, vores exit visa er udløbet (som jeg har ansvar for som familiens sponsor gennem Maersk) og må kime firmets kontaktperson, Mamdoud ned i den helligste dag i Eiden, Jiid ! Gider ikke fortælle resten af den pinlige historie men lufthavnen tages derefter i løb for at fange resten af familien og vi når det, hvorefter vi venter til en times forsinkelse i flyet  med to overtrætte børn (+forældre).

Udfordring nr. 2) Biludlejningsselskabet er helt blanke 1) da vi oplyser dem om at vi har ringet 4 dage tidligere netop for at forsikre os om at bilen må tages med over grænsen fra UAE til Oman, 2) at den nordlige del af deres egen halvø, UAE faktisk er Oman (’tænk, er det virkelig rigtigt??’ kan du vise det på kortet?? Ja, ud over at jeg ikke er geografilære og nu er mere end en time forsinket for at nå vores dhow-afgang !! ). Mens Thomas tålmodigt prøver at guide dem igennem tidligere samtaler (jamen, var det en mand el dame du snakkede med?, men hvad tid på dagen ringede? Så kan vi måske finde ud af hvilken medarbejder du snakkede med !!), får jeg fat i Budget (igen i løb) som a) har hørt om den nordlige del af Oman ! og b) kan ordne papirerne med det samme, Ud, hurtigt få proppet kufferne i bilen, drøner mod exit, mangler parkerings ticket, tilbage, finder Budget manden ved den anden udgang med billetten, Thomas styrer google maps (vil nødigt indrømme at jeg kan være en lidt udfordret co-driver selv som geologist kort-ekspert !), så er vi afsted . Nej, fandens, forkert afkørelse ! Ender i dobbelt afkørsler med loops og kommer igen og igen over vejbroer som fører over den motorvej vi skulle på.. den rigtig vej. Mister orienteringen og følger skilte både mod Dubai (hvor vi kommer fra) og Abu Dhabi (som helt sikkert er 180 grader forkert). Tre kvarter efter er vi tilbage til udgangspunktet (lufthavnen) og kommer endelig på en mindre hovedvej lands kysten nordpå. Thomas, som bedre kan holde sig vågen under kørsel end jeg, overtager rettet og jeg får opgaven at holde øje med speed detektors så der kan ræses ind imellem dem for tidsoptimering.

Udfordirng nr. 3) Når endelig grænseposten ud af UAE som tager tid og så indrejse posten til Oman, som tager rigtig lang tid – der skal laves forsikring for bilen og vores ellers venlige nok Omani-politimand skal lige (på toilettet i utrolig lang tid?) da vi endelig når skranken. Den bjergrige kystrute til Kasab som jeg har læst beskrevet som noget af det smukkeste (Arabiens Norge) og en af grundene til turen, bliver ræset igennem mens vi kommunikere med Musandam dhow trips om nyt mødested pga forsinkelsen. Og så endelig er vi der ved den blå dhowbåd, mere end en time forsinket (heldigvis kun 5 min senere end de andre dhow gæster – som vi mødte med grænse kontrollen).

Så kan det heldigvis kun blive bedre. Børnene får smidt sig i de arabisk-ternede puder på dækket – nu skal man bare nyde den smukke udsigt af det arabiske Norge, strække kroppen efter den lange tur. Der kan endelig grines af morgendagens strabadser – vi nåede det jo ! Vi snokler med nemo fisk og gæsterne blunder godt efter frokosten – både hos den jemetiske familie på fordækket (…), og den pæne indiske familie overfor os …. Ind til der pludselig bliver råbt: DELFIN og selskabet sætter i et samlet hop og kaster sig mod reglingen for at følge dem langs båden. Vi klapper og pifter ! yes, what a day.

Sen eftermiddag bliver ud sejlet over til luksus-dhow-båden ‘Rubba’ hvor vi skal overnatte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *